בעולם יש המון אוכלוסיות שלא זוכות לשתות מי נקיים ואיכותיים. הדבר יוצר תחלואה גבוהה והוא בולט בעיקר במדינות העולם השלישי. אגב, גם במדינות מפותחות יותר, לא תמיד יש מים באיכות גבוהה.
על כן, ההמלצה הכי טובה היא להתקין מסנן מים ביתי, מטהרי מים לבית או מטהר מים אוסמוזה הפוכה. בהמשך המאמר, נציג מערכות אוסמוזה הפוכה וננסה להבין את היעילות וכמו כן את היתרונות שיש להן.
אוסמוזה הפוכה – איך זה עובד?
אוסמוזה הפוכה פועלת על פי חוקי הטבע ומה הכוונה? מדובר על פעפוע של נוזל דרך פילטר מיוחד הנקרא ממברנה כאשר זה עובר לצידו השני של הממברנה. מה שקורה בפועל הוא שהגורמים הלא רצויים הנמצאים במיםנשארים בצד השני של המסנן. לאחר מכן, מתקבלים מים טהורים ונקיים. הסינון הוא קפדני ובאיכות גבוהה. בגדול, שיטת אוסמוזה הפוכה היא העברה של מים בלחץ דרך ממברנה ייעודית. דרך הפעולה כוללת ניצול הריכוזים השונים של הנוזל הלא מסונן לנוזל שכן מסונן. כפי שהוזכר, מופעל גם לחץ. הלחץ הזה מנוגד ללחץ הטבעי וכך הנוזל עובר דרך הממברנה והמים שמתקבלים הם צלולים ונקיים.
מערכות אוסמוזה הפוכה בישראל
יש מספר מערכות מתקדמות, אותן ניתן לרכוש בחנויות וכמו כן אתרי אינטרנט והן:
מערכת אוסמוזה הפוכה 5 שלבים – מדובר על מערכת תת כיורית. שימוש במערכת כזאת, מבטיח טיהור מים ברמה מולקולארית וכמו כן המים מועברים דרך ממברנה עם צפיפות 0.001 מיקרון. כך ניתן לסנן בהצלחה את המים ולהרחיק גורמים לא רצויים כמו, חומרי הדברה, מתכות, בקטריות, מלחים, כימיקלים ועוד. במסגרת שימוש במערכת, המים עוברים 5 שלבים של סינון וטיהור.
מערכת אוסמוזה הפוכה עם בוסטר מכני – למערכת זו יש את כל היתרונות של מערכת אוסמוזה הפוכה עם 5 שלבים, ובזכות הבוסטר המערכת מנצלת יותר טוב את המים הנכנסים אליה וכך מתקבל חיסכון משמעותי במים.
מערכת אוסמוזה הפוכה עם בוסטר חשמלי – מערכת זו מותקנת בדרך כלל במקומות שבהם לחץ המים נמוך. המשאבה החשמלית מגבירה את לחץ המים הקיים. גם מערכת זו מסלקת זיהומים שונים מן המים.
שורה תחתונה
המערכות שהוזכרו לעיל, הן רק חלק ממערכות המים המובילות בשוק והן פועלות בשיטת אוסמוזה הפוכה כפתרון לטיהור מים. זכרו, יש לתחזק את המערכות וכמו כן להחליף פילטרים פעם בשנה. ההמלצה היא לרכוש מערכת אוסמוזה הפוכה מחברה שיש לה דירוג גבוה, המלצות טובות וכמו כן שיש לה תו תקן ישראלי.
אל תשכחו גם לבצע סקר שוק ולבדוק את המחירים. אלו משתנים בהתאם לדגם המערכת, למאפיינים שלה ועוד ויכולים להסתכם בהוצאה חד פעמית של 1000-2500₪. ומבחינת סט סננים, ההוצאה השנתית עומדת על 200-300₪. הרי שיש להחליף מסנן פעם בשנה,