ריכוך המים הינה פעולה פשוטה אשר מפחיתה באופן משמעותי את יוני הסידן והמגנזיום במצויים במים.
במידה ולא מבצעים ריכוך מים, ישנם מספר בעיות אקוטיות לרבות: משקע לא אסתטי במים, מתכת אשר מגיבה לסבון הפחת כושר הניקוי של דטרגנטים שונים ועוד. עוד בעיה לא פחות חמורה בהימנעות מריכוך מים, היא הנטייה של הסידן ושל המגנזיום להשתקע במשטחים של גופי החימום והצינורות וליצור נזק בטווח הקצר והארוך גם יחד.
הידבקות הסידן והמגנזיום יוצרים על גבי הצינורות שכבה אשר מונעת זרימת מים תקינה ומונעת מגופי החימום לתפקד כראוי עקב התחממות הצינור.
כיצד מתבצע ריכוך המים
על מנת להבין מהו תהליך ריכוך המים וחשיבותו, תמצתנו עבורכם בפשטות את התהליך, כדי שאתם תוכלו להתייחס לעניין ברצינות יתרה ותדאגו לשלום יקיריכם אשר צורכים מים על בסיס קבוע.
המים אשר זורמים נכנסים אל מתקן הריכוך ויורדים אל מיכל אשר בו אשר בו קיים צינור שרף.
לאחר שהמיכל התמלא, מבוצע בו תהליך החלפת יונים ומשם חוזרים המים אל הברז כשהם מוכנים לשתייה. יוני הסידן והמגנזיום אשר נוקו מן המים נשפכים הישר אל הביוב ואילו אתם זוכים לשתות מים נקיים וטהורים.
במתקן ריכוך המים משתמשים על פי רוב בבתי אב ובמשרדים , מטבחונים ובמקומות עבודה, על מנת לאפשר לכל אדם לזכות במים ראויים לשתייה.
למה מזיקים מים קשים
מים קשים הם מים אשר מכילים סידן קרבונט (מה שאנו מכירים בכינויי אבנית), ומגנזיום, אשר משפיעים לרעה על המים ופוגעים בנו גם בתחומים אשר אינם נראים לעין אותם נפרט בחלק זה.
בכל בית קיימת תופעת האבנית והמים הקשים, כך שהטיפול נכון עבור כולנו וגם אם אנו רואים זאת רק בקומקום המתמלא אבנית, שימו לב כי גם באספקטים שונים פוגעים המים הקשים.
מקלחת באמצעות מים קשים שאינם עברו ריכוך משאירים משקעים על גבי העור והשיער.
את המשקעים לא ניתן לראות בעין בלתי מזוינת, אך בהחלט ניתן לשים לב כי הברק בגופינו נפגע.
גילוח עור הפנים – בדומה למקלחת גם הגילוח במים קשים פוגע בעור הפנים.
צחצוח שיניים – היגיינת הפה חשובה לכולנו, ועל כן במהלך היום אנו מצחצחים שיניים כדי להימנע מאבנית וחיידקים אך כאשר אנו מגיעים אל רופאת השיניים אנו מגלים כי שכבת אבנית מכסה לנו את השן.
עוד תחומים בהם מזיקים מים קשים הם בשתייה, בבישול, בקרח שאנו מקפיאים, בשטיפת הירקות והפירות, בשטיפת הכלים, בניקיון הבית ועוד.